ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ 8ου-κατεύθυνση Δ: τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση κτηρίου
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ 9ου-κατεύθυνση Α : κίνηση & αρχιτεκτονική

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ 8ου: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2009

Βερτεούρη Αναστασία,Βασιλάκη Πηνελόπη,Χαζάπη Άννα (8ο εξάμηνο):
Κτήριο ΣΑΔΑΣ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Το κτίριο έχει δύο βασικούς όγκους που απαρτίζονται απο μικρότερες διακριτές ενότητες, οι οποίες διαπλέκονται. Το ψηλότερο τμήμα του κτήριου τοποθετείται στο μέτωπο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ επί της οδού Ιουλιανού, η οποία πεζοδρομείται, το κτήριο υποχωρεί και δημιουργείται ο κεντρικός υπάιθριος χώρος.
Οι λειτουργικές ενότητες διαχωρίζονται καθ'ύψος και ορίζονται με διαφορετικούς όγκους. Οι όψεις οργανώνονται με πλαστικότητα, με την υποχώρηση και την προβολή των επιμέρους όγκων. Οι κινήσεις διαμορφώνονται γύρω απο έναν κεντρικό κατακόρυφο πυρήνα κλιμακοστασίου και ανελκυστήρων. Μια δευτερεύουσα υπάιθρια κατακόρυφη κίνηση υπάρχει στο πίσω μέρος του κτηρίου και εξυπηρετεί τις λειτουργίες του χαμηλότερου κτηριακού όγκου. Αυτοί οι δύο πυρήνες κατακόρυφης κίνησης, δυνδυάζονται και με μία ορίζόντια, που συνδέει τους δύο κύριους όγκους.



Μπάκας Βασίλης, (10ο εξάμηνο):
Γήπεδο ποδόσφαιρου στην Βιέννη

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός γηπέδου σε άμεση αλληλεπίδραση με την κοινότητα της περιοχής, ένα κομβικό σημείο λειτουργιών για αθλητικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις.Ενός ενεργού δημόσιου χώρου με καθημερινές χρήσεις και με εγγύτητα στους λοιπούς πόλους έλξης της δημόσιας ζωής στην περιοχή.
Συνθετικές / κατασκευαστικές αρχές: Η γεωμετρία του κτήριου χαρακτηρίζεται απο το το εξάγωνο, το σχήμα που κυριαρχεί στην επιφάνεια της μπάλας ποδοσφαίρου και των διχτυών του τέρματων.Η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού γηπέδου πολυμέσων το οποίο θα αλληλεπιδρά με τα όσα εκτυλλίσονται εντός και εκτός γηπέδου.Το εξαγωνικό μοτίβο χρησιμοποιείται για την δημιουργία της πρόσοψης, η οποία μοιάζει με δίχτυ τέρματος έτοιμο να τιναχτεί απο μια γιγαντιαία μπάλα. Η δυνατότητα δυναμικής αλληλεπίδρασης της πρόσοψης βασίζεται σε υδραυλικά στοιχεία που μετακινούν κάθε εξάγωνο ξεχωριστά, επιτρέποντας την δημιουργία διαφορετικών μορφών στην όψη, μέσω συγχρονισμένων κινήσεων.



Μπασούκος Βαλάντης, (8ο εξάμηνο):
Κτήριο ΣΑΔΑΣ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας





Φλέσσα Χριστίνα, (10ο εξάμηνο):
Πολιτιστικό κέντρο στην οδό Ιουλιανού



Γιαννούτσος Γιάννης, (8ο εξάμηνο):
Κτήριο ΣΑΔΑΣ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας


Texenary Gonzalez, (erasmus):
The viewpoint house



Δάφνη Καραισκάκη, (10ο εξάμηνο):
Πολιτιστικό κέντρο




Πάνος Μαύρος, (10ο εξάμηνο):
Εξοχική κατοικία



Τοζάι Λάμπης (8ο εξάμηνο):
Κτήριο ΣΑΔΑΣ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου